Hout

Van vroeger uit waren de luiken natuurlijk altijd van hout, een kwaliteitsprodukt uit massief hout, een natuurproduct. Het brengt natuurlijk een stuk sfeer mee. De luiken worden allemaal individueel op maat gemaakt, zodat ze perfect in uw persoonlijke situatie passen.

De voordelen van de houten luiken:
Het bespaart op uw energieverbruik, omdat de luiken een warmte isolerende functie hebben. Ze bieden ook bescherming tegen ongewenste inkijk of beschadigingen van de ruiten (denk bijvoorbeeld aan storm e.d.), het versterkt uw veiligheidsgevoel. De luiken geven uw huis daarnaast ook een karakteristieke uitstraling en dienen uiteraard ook als perfecte zonwering.

Technische details:

Alle zijden en kanten worden geschuurd en afgerond. Raamlijsten zijn met pen-gat verbinding, weerbestendig met kaurit verlijmd. Gebruikte houtsoorten:  Grenen A = noestvrij,  Hardhout,  Meranti  en Red Cedar. Vacuüm impregneren geeft de luiken een 4 tot 8 jaar langere levensduur. Bij onze houten luiken verstrekken wij tevens een onderhoudsadvies / schema op basis van een meerjarenplan van Sigma Coatings.

Gebruik: Functioneel en decoratief Optioneel: binnenopener of automatisering

Einde content