Buitenluiken

Buitenluiken

De mooiste luiken voor de ramen buiten vindt u hier, in het assortiment van Eurolouvre. We zijn gespecialiseerd in houten, aluminium en kunststof buitenluiken voor woningen en projecten. De louvre luiken, paneelluiken en schuifluiken leveren we in de door u gewenste kleuren en afmetingen. Alle schuifluiken worden door ons op maat gemaakt, afgewerkt naar uw wensen en vakkundig geplaatst. Bekijk de diverse collecties voor inspiratie en bestel uw buitenluiken op maat.

De voordelen van buitenluiken

Buitenluiken dienen als zonwering

Buitenluiken houden het zonlicht tegen, zodat de stralen niet via het glas naar binnen komen. Dat voorkomt het broeikaseffect waardoor de temperatuur binnen minder snel oploopt.

Buitenluiken zorgen voor extra isolatie

Luiken houden de warmte binnen. Dat geldt net iets meer voor binnenluiken, maar ook buitenluiken werken isolerend.

Buitenluiken bieden privacy

Luiken vergroten uw privacy. Dankzij de verschillende soorten luiken zoals louvreluiken, paneelluiken en schuifluiken kunt u zelf kiezen hoeveel extra privacy u wenst.

Buitenluiken geven karakter aan uw pand

Luiken aan de buitenkant van het huis versterken de uitstraling van uw woning of commerciële pand. Bij projectbouw geeft u de panden met luiken een eenduidige uitstraling.

Waarom buitenluiken (laten) plaatsen?

De meeste mensen plaatsen buitenluiken omdat ze deze mooi vinden. Zo geeft een set louvreluiken buiten voor de ramen uw pand een klassieke uitstraling. Buitenluiken bieden echter nog meer voordelen. Ze beschermen de ramen tegen invloeden van buitenaf, zoals een storm of hagelbui. Daarnaast doen buitenluiken dienst als zonwering; doordat de zon niet rechtstreeks op het raam schijnt, warmt het binnen minder snel op. Wanneer u ervoor kiest om de buitenluiken van een slot te laten voorzien, werken ze bovendien inbraakwerend. Genoeg reden dus om luiken voor de ramen buiten te laten plaatsen.

Soorten buitenluiken

Bij Eurolouvre vindt u buitenluiken van diverse materialen en designs. Ieder buitenluik heeft zo z’n eigen unieke eigenschappen. Kijk daarom goed wat u nodig heeft en aanspreekt.

MATERIAAL KIEZEN

We onderscheiden drie materialen voor buitenluiken, namelijk hout, aluminium en kunststof.

  • Hout geeft een klassieke uitstraling. Het laat zich gemakkelijk bewerken en op verschillende manieren afwerken. Houd er wel rekening mee dat houten buitenluiken regelmatig onderhoud nodig hebben.
  • Aluminium is lichtgewicht en sterk. Ook is het zeer goed bestand tegen de elementen en heeft het nauwelijks onderhoud nodig. Aluminium buitenluiken worden glad afgewerkt of gepoedercoat.
  • Kunststof luiken buiten voor de ramen wanneer u al kunststof kozijnen heeft. Het materiaal is onderhoudsarm en sterk. De afwerking kan glad zijn maar ook in voelbare houtstructuur. De uitstraling van hout en de voordelen van kunststof, klinkt dat als uw buitenluiken? Bekijk de designs.

 

DESIGN KIEZEN

U las hierboven al verschillende benamingen voor buitenluiken, namelijk louvreluiken, paneelluiken en schuifluiken. Het kiezen van een design is een kwestie van smaak, maar ook een praktische overweging.

 

  • Louvreluiken: de meest klassieke soort buitenluiken. Door de schuingeplaatste lamellen zijn ze gedeeltelijk open; ze houden de zonnestralen tegen terwijl de lucht nog naar binnen en buiten kan stromen.
  • Paneelluiken: dit zijn de meest veilige en isolerende luiken. Ze zijn namelijk helemaal dicht en houden alles buiten wat u niet binnen wilt hebben.
  • Schuifluiken zijn de meest ruimtebesparende luiken die je buiten voor de ramen kunt (laten) plaatsen. Waar andere luiken naar buiten toe openslaan, schuiven deze in een rail langs de muur. Schuifluiken zijn zowel met lamellen als dicht verkrijgbaar.

De buitenluiken van Eurolouvre

Bij Eurolouvre vindt u raamluiken van hout, kunststof en aluminium. Houten schuifluiken kunnen worden geschuurd en gebeitst, of worden gelakt in een RAL-kleur naar keuze. Het nadeel van hout is dat het periodiek opnieuw moet worden behandeld. Dat geldt niet voor kunststof en aluminium schuifluiken. Deze zijn onderhoudsarm en zeer goed bestand tegen de elementen. De uitstraling van aluminium schuifluiken is wat moderner. Ze zijn er in strakke en speelse designs.

Model H35

Offerte aanvragen

Model H60

Offerte aanvragen

Model A met hele toog

Offerte aanvragen

Model A met toog

Offerte aanvragen

Model A-C

Offerte aanvragen

Model A-CHV

Offerte aanvragen

Model A40

Offerte aanvragen

Model Baarn

Offerte aanvragen

Model beweegbare lamel

Offerte aanvragen

Model C in 2 kleuren

Offerte aanvragen

Model C met kalf

Offerte aanvragen

Model C met X

Offerte aanvragen

Model C met zandloper

Offerte aanvragen

Model C met zandloper.

Offerte aanvragen

Model CHV

Offerte aanvragen

Model CHV in 2 kleuren

Offerte aanvragen

Model CHV met diagonaal

Offerte aanvragen

Model Eifel

Offerte aanvragen

Model CHV met kalf

Offerte aanvragen

Model Friesland

Offerte aanvragen

Model Kampen

Offerte aanvragen

Model Kampen schroot

Offerte aanvragen

Model Kampen schroot

Offerte aanvragen

Model Laren met lamel afstand

Offerte aanvragen

Model Laren kleine lamel

Offerte aanvragen

Model Laren ronde lamel

Offerte aanvragen

Model Laren vlakke lamel

Offerte aanvragen

Model Laren-Veluwe met bossing

Offerte aanvragen

Model Laren-Veluwe

Offerte aanvragen

Model T in 2 kleuren

Offerte aanvragen

Model Veluwe met bossing

Offerte aanvragen

Model Veluwe vlak

Offerte aanvragen

Buitenluiken: offerte aanvragen

Omdat alle buitenluiken door ons op maat worden gemaakt, werken we op basis van offertes. Noteer het materiaalsoort, model en type dat u wilt bestellen. Verder kiest u uw RAL-kleur, hang- en sluitwerk en of we de buitenluiken voor u gaan monteren. Vul uw offerte-aanvraag zo volledig mogelijk in, zodat we mee kunnen denken over de beste oplossing voor uw woning of projectbouw. Zodra u de offerte heeft goedgekeurd gaan we aan de slag met uw buitenluiken op maat!

Karakteristieke luiken laten plaatsen?

  • Persoonlijk advies op maat bij u thuis
  • Wij nemen proefluiken mee voor een compleet beeld van de mogelijkheden
  • We denken graag met u mee over (maatwerk-)oplossingen
  • Vakkundige montage van uw nieuwe luiken