Louvre luiken

Louvre luiken, ook wel louvreluiken genoemd, geven uw pand een klassieke uitstraling. De schuingeplaatste lamellen schermen de zon af en laten frisse lucht en subtiel daglicht binnen. Bij Eurolouvre vindt u een gevarieerde collectie louvre luiken voor buiten. De materialen hout, aluminium en kunststof hebben ieder hun voordelen. In iedere categorie heeft u keuze uit diverse modellen. We maken de louvre luiken voor u op maat en werken ze af naar uw wensen. Alle louvreluiken hieronder kunnen we klaarmaken voor particulieren en projectbouw.

Louvreluiken categoriƫn

Vernoemd naar het Louvre?

Zouden louvre luiken vernoemd zijn naar de luiken die de Mona Lisa tegen het zonlicht beschermen? Wie inzoomt op een foto van het Louvre of het museum bezoekt, zal geen luiken bij de ramen ontdekken. Toch zijn deze luiken voor binnen en buiten waarschijnlijk wel naar het Louvre vernoemd. Men vermoedt namelijk dat de oorsprong van louvre luiken in Parijs ligt. In de Franse hoofdstad zijn ook vandaag de dag nog vele huizen van deze klassieke volets voorzien.

De voordelen van louvreluiken

Welke eigenschappen u als voordeel ervaart is natuurlijk relatief. We noemen hieronder twee mogelijke redenen om voor louvre luiken te kiezen.

Veel huiseigenaren en projectbouwers plaatsen louvre luiken ter decoratie. Ze hebben dan ook een karakteristieke look, die zowel moderne als historische panden siert. De Louvre luiken zijn daarbij toepasbaar in diverse woonstijlen, als landelijk of modern.
Ook de functie is een veelgekozen reden om voor louvre luiken te kiezen. De hoek van de lamellen kan worden aangepast. In dichte stand blokkeren ze alle licht en is er de minste luchtverplaatsing. Om de ruimte te ventileren zet u ze schuin open, waarbij het directe zonlicht nog steeds wordt geblokkeerd.

Louvre luiken binnen of buiten vergroten uw privacy. Voorbijgangers kunnen er moeilijk doorheen kijken. Ondertussen laten ze toch een aangename hoeveelheid daglicht binnen.

Hout, kunststof en aluminium

Kiest u louvre luiken van hout, kunststof of aluminium? Aluminium louvreluiken zijn lichtgewicht, onderhoudsarm en weervast. Daarnaast is aluminium gemakkelijk te recyclen, dus duurzaam. Kunststof luiken zijn ook vrij licht van gewicht. Match gladde kunststof louvre luiken met uw kunststof kozijnen of kies voor een realistische houtlook. Echt hout kan natuurlijk ook. Al sinds het ontstaan in Parijs worden oude louvre luiken van hout gemaakt. Gaat u voor authentiek, dan is hout uw materiaal. Houd wel rekening met het nodige onderhoud.

Louvre-paneelluiken

Naast authentieke modellen hebben onze designers diverse luiken met elkaar gecombineerd. Onze louvre-paneelluiken combineren de flexibiliteit van louvreluiken met de privacy, isolatie en veiligheid van paneelluiken. Het onderste gedeelte sluit geheel af. Bovenaan, op moeilijker bereikbare hoogte, bevinden zich de lamellen.

Louvre luiken op maat laten plaatsen

Eurolouvre is gespecialiseerd in diverse soorten luiken. Wat u op deze website ziet is de basis; iedere louvre luik kunnen we voor u op maat maken en vakkundig plaatsen. Er is veel mogelijk op het gebied van kleur en afwerking. Kijk alvast welk materiaal en model u aanspreekt en neem contact op voor de mogelijkheden. Wij hebben de producten, het vakmanschap en de capaciteit in huis om enkele tot vele panden van louvre luiken te voorzien. We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.