Luiken

In de stad, in de wijk en op het platteland; overal zien we de meest prachtige luiken. Niet alleen aan woningen, maar ook aan bijvoorbeeld winkels, historische panden, musea en bedrijfspanden zien we luiken buiten hangen. Bent u op zoek naar luiken voor buiten of binnen voor uw woning of project? Kijk dan eens in het assortiment van Eurolouvre. Wij maken luiken op maat en plaatsen deze bij particuliere en zakelijke klanten. Klassieke luiken of juist strak en modern, louvreluiken of paneelluiken, kleur en reliëf; alles is mogelijk bij Eurolouvre. Meer weten? Neem contact op of vraag uw offerte aan.

Raamluiken zijn van alle tijden

 

Het is niet altijd vanzelfsprekend geweest dat iedereen glazen ruiten had. In de middeleeuwen was dat bijvoorbeeld alleen weggelegd voor de rijken. Voor het afsluiten van ramen waren raamluiken gebruikelijk. Door de luiken dicht te klappen hield men de kou buiten, net als ongenode gasten. Winkels plaatsten op straatniveau verticaal uitklapbare luiken om waren op uit te stallen en om mensen vanaf de straat te kunnen bedienen. Toen glazen ruiten eenmaal gemeengoed werden, verschoof de functie van luiken wat meer naar zonwering. In de moderne tijd zijn ze nog steeds populair, om verschillende redenen die we nu zullen noemen.

 

Waarom luiken laten plaatsen?

 

Mensen kiezen voor luiken buiten en/of binnen om diverse redenen. We noemen ze op willekeurige volgorde.

 

Luiken geven karakter aan het pand. Heeft u bijvoorbeeld een grachtenpand, landhuis of boerderij, dan versterkt u de uitstraling met klassieke luiken. Ook op moderne woningen en bedrijfspanden kan een mooie set buitenluiken het aangezicht verbeteren.

 

Raamluiken zorgen voor extra isolatie. Met luiken voor de ramen buiten houdt u de wind tegen en zal er minder warmte naar buiten ontsnappen. Plaatst u daarnaast ook luiken binnen, dan is het isolerende effect zelfs dubbel.

 

Luiken dienen als zonwering. Door het zonlicht tegen te houden voordat het de ruiten bereikt, voorkomt u het broeikaseffect binnen. Dat is erg prettig in de zomer, maar ook in andere seizoenen wanneer de zon laag hangt en hinderlijk naar binnen schijnt.

 

Luiken ontmoedigen inbrekers. Wie een snelle slag wil slaan zal eerder gaan voor een woning zonder. Gaat u voor langere tijd weg, dan is het verstandig om de luiken te sluiten en vergrendelen. 

 

Wat voor luiken zijn er zoal?

 

Het eerste materiaal waar men aan denkt is meestal hout. Veel oude luiken zijn inderdaad van hout gemaakt, maar tegenwoordig worden ze ook van aluminium en kunststof gemaakt. Verder zijn er luiken voor binnen en luiken voor buiten, sierluiken en functionele luiken, louvre luiken en paneelluiken … kortom, genoeg om uit te kiezen! En dan hebben we het nog niet over de diverse mogelijkheden gehad w.b.t. kleuren, reliëf/structuur, afwerking en beslag.

 

Bekijk onze houten luiken

Bekijk onze aluminium luiken

Bekijk onze kunststof luiken

 

Wat zijn louvre luiken?

Louvreluiken zijn luiken met schuin geplaatste lamellen waar licht en lucht doorheen kan. Door de schuine plaatsing houden de lamellen direct zonlicht tegen en kan men er niet zo gemakkelijk doorheen kijken. De afstand tussen de lamellen en de breedte ervan is allemaal aan te passen. Wij maken namelijk uw luiken op maat.

 

Luiken op maat laten maken

Wanneer u bij ons luiken bestelt, leveren we deze af volgens uw specificaties. U bestelt dus altijd luiken op maat. Desgewenst komen wij op locatie om de ramen op te meten en als ze klaar zijn komen we ze monteren. Als het gaat om vervanging van oude luiken, bespreken we met u hoe we de nieuwe luiken eruit laten zien als de oude, zodat de uitstraling van uw pand behouden blijft. Ook bespreken we met u welk luikbeslag we plaatsen, bijvoorbeeld inbraakwerend hang- en sluitwerk.

 

Offerte voor luiken aanvragen

Of het nu gaat om een enkele woning of een omvangrijk project, Eurolouvre is uw luikenspecialist. Voor een indruk van wat we leveren en monteren geven we u graag deze impressie. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen en wat uw luiken kosten, vraag dan hier uw offerte aan. Bellen kan natuurlijk ook; we zijn tijdens kantooruren te bereiken op het nummer 038-4211136. Welke luiken mogen het worden? We gaan graag voor u aan de slag.