Luiken

Luiken

Wij maken luiken op maat en plaatsen deze bij particuliere en zakelijke klanten. Klassieke luiken of juist strak en modern, louvreluiken of paneelluiken, kleur en reliëf; alles is mogelijk bij Eurolouvre. Meer weten? Neem contact op of vraag uw offerte aan.
Materiaalkeuze

Soorten luiken

Ons assortiment is ingedeeld op materiaal. Zie bijvoorbeeld houten, kunststof en aluminium luiken. Welke u kiest voor uw woning, bedrijfspand of project hangt af van uw voorkeuren.

Aluminium luiken

Aluminium is sterk, weerbestendig en licht van gewicht
Met machinale precisie op maat gemaakt
Glad afgewerkt of gepoedercoat voor een extra lange levensduur
Aluminium kan worden gerecycled

Houten luiken

Nog steeds is het een veelgekozen materiaal
Gemaakt van kwalitatief en duurzaam hout
Met de juiste afwerking gaan houten luiken buiten jarenlang mee
Wel heeft hout periodiek onderhoud nodig om een maximale levensduur te behalen

Kunststof luiken

Het hoeft niet geschilderd te worden
Het heeft van zichzelf een glad oppervlak
Verkrijgbaar met voelbare houtstructuur
Voor onderhoudsarme binnen- of buitenluiken is kunststof een goede keuze

Waarom luiken laten plaatsen?

Luiken geven karakter aan uw pand

Heeft u bijvoorbeeld een grachtenpand, landhuis of boerderij, dan versterkt u de uitstraling met klassieke luiken. Ook op moderne woningen en bedrijfspanden kan een mooie set buitenluiken het aangezicht verbeteren.

Raamluiken zorgen voor extra isolatie

Met luiken voor de ramen buiten houdt u de wind tegen en zal er minder warmte naar buiten ontsnappen. Plaatst u daarnaast ook luiken binnen, dan is het isolerende effect zelfs dubbel.

Luiken dienen als zonwering

Door het zonlicht tegen te houden voordat het de ruiten bereikt, voorkomt u het broeikaseffect binnen. Dat is erg prettig in de zomer, maar ook in andere seizoenen wanneer de zon laag hangt en hinderlijk naar binnen schijnt.

Luiken ontmoedigen inbrekers

Wie een snelle slag wil slaan zal eerder gaan voor een woning zonder. Gaat u voor langere tijd weg, dan is het verstandig om de luiken te sluiten en vergrendelen.

Raamluiken zijn van alle tijden

Het is niet altijd vanzelfsprekend geweest dat iedereen glazen ruiten had. In de middeleeuwen was dat bijvoorbeeld alleen weggelegd voor de rijken. Voor het afsluiten van ramen waren raamluiken gebruikelijk. Door de luiken dicht te klappen hield men de kou buiten, net als ongenode gasten. Winkels plaatsten op straatniveau verticaal uitklapbare luiken om waren op uit te stallen en om mensen vanaf de straat te kunnen bedienen. Toen glazen ruiten eenmaal gemeengoed werden, verschoof de functie van luiken wat meer naar zonwering. In de moderne tijd zijn ze nog steeds populair.

Luiken op maat laten maken

Wanneer u bij ons luiken bestelt, leveren we deze af volgens uw specificaties. U bestelt dus altijd luiken op maat. Desgewenst komen wij op locatie om de ramen op te meten en als ze klaar zijn komen we ze monteren. Als het gaat om vervanging van oude luiken, bespreken we met u hoe we de nieuwe luiken eruit laten zien als de oude, zodat de uitstraling van uw pand behouden blijft. Ook bespreken we met u welk luikbeslag we plaatsen, bijvoorbeeld inbraakwerend hang- en sluitwerk.

POPULAIRE KEUZE

Aluminium Louvreluiken

Louvreluiken zijn herkenbaar aan de schuin geplaatste lamellen. Door de verticale openingen kunt u het laten doorwaaien terwijl de lamellen het zonlicht tegenhouden. Zoekt u zonwerende, ventilerende aluminium luiken dan is dit uw soort.

Model A met hele toog

Offerte aanvragen

Model A40

Offerte aanvragen

Model A met toog

Offerte aanvragen

Uw specialist in diverse soorten luiken en schuifluiken voor binnen en buiten

In het assortiment van Eurolouvre zijn luiken en schuifluiken opgenomen van diverse materialen, soorten en uitvoeringen. Deze vormen de basis van uw custom luiken; u bepaalt van welke afwerking en accessoires we ze voorzien. Kies bijvoorbeeld voor een anti-diefstalbeslag en profiteer van nog meer veiligheid. Wat betreft vorm en stijl hebben we alles tussen klassiek en strak modern. Nog steeds is het klassieke louvremodel een van de populairste stijlen onder luikenliefhebbers.

Karakteristieke luiken laten plaatsen?

  • Persoonlijk advies op maat bij u thuis
  • Wij nemen proefluiken mee voor een compleet beeld van de mogelijkheden
  • We denken graag met u mee over (maatwerk-)oplossingen
  • Vakkundige montage van uw nieuwe luiken