Louvre raamscherm

Louvre raamscherm

U wilt graag zonwering en/of extra privacy in huis, maar ook voldoende lichtinval van buiten. Bovendien zoekt u een stijlvolle oplossing die bijdraagt aan de sfeer en het huis extra karakter geeft. Wat dacht u van een louvre-raamscherm? Dat zijn schermen in de stijl van Louvre luiken, kenmerkend door de schuin geplaatste lamellen. Eurolouvre is gespecialiseerd in luiken en raamschermen, die we vanuit Elburg leveren en plaatsen in heel Nederland. Van een enkel luik of scherm aan huis tot grote aantallen voor projectbouw, wij maken ze voor u op maat en monteren ze vakkundig. Bekijk hieronder een impressie van de vele mogelijkheden en neem contact op voor advies en uw offerte.

Komt 'louvre' van het Louvre?

Of het model ‘louvre’-raamscherm’ is geïnspireerd door le Musée du Louvre? Dat is ook voor ons een vraag. We zien in ieder geval aan het huidige Louvre geen schermen of luiken. Het kan zijn dat die er vroeger wel hingen. Wel weten we dat het louvre-model waarschijnlijk vernoemd is naar het museum. De oorsprong van louvreschermen en -luiken ligt namelijk zeer mogelijk in Parijs. Wanneer we rondkijken in Parijs (lees: op Google foto’s bekijken), zien we inderdaad dit model luiken veelvuldig in het straatbeeld.

Raamschermen tegen inkijk en voor de sfeer

Er zijn natuurlijk diverse oplossingen voor de ramen om inkijk en zonlicht te weren. Naar onze bescheiden mening zijn louvre-raamschermen en -luiken een zeer elegante oplossing. Waar producten zoals rolluiken u volledig van de buitenwereld afsluiten, kunt u door louvre-raamschermen volledig tot enigszins naar buiten kijken, afhankelijk van de hoek van de lamellen. Ook ogen ze wat vriendelijker en geven ze uw pand(en) extra karakter.

Louvre-raamschermen voor binnen en buiten

Of u de louvre raamschermen binnen of buiten wilt plaatsen is helemaal aan u. Wij kunnen beide voor u realiseren. Uiteraard helpen we u graag met het maken van uw keuzes. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om in plaats van een raamscherm voor louvre-luiken te kiezen. Naast zonwering en privacy leveren louvre raamschermen extra veiligheid, indien ze voorzien zijn van anti-inbraakbeslag. Wij schetsen u in woord en beeld de uiteenlopende mogelijkheden op basis van uw wensen.

Houten raamschermen

Voor een klassieke, authentieke uitstraling zijn houten louvre-raamschermen zeer aan te raden. Van oude stadspanden tot boerderijen en landhuizen, overal komt dit natuurlijke materiaal tot z’n recht. Wij werken het hout af zoals u wenst, zij het gebeitst, met transparante lak of in een RAL-kleur naar keuze.

Aluminium en kunststof

Naast houten louvre raamschermen leveren en monteren we ook aluminium en kunststof zonwering. Aluminium is sterk materiaal dat goed bestand is tegen de elementen. Kunststof raamschermen zijn lichtgewicht en leverbaar met voelbare houtstructuur. Beide materialen zijn onderhoudsarm en leveren we geheel naar de specificaties van de klant. De keuze is aan u; u vraagt, wij maken en monteren.

Uw offerte voor louvre raamschermen

Bovenaan deze pagina ziet u een impressie van de diverse modellen en stijlen luiken en raamschermen. Deze kunt u zien als de basis voor uw custom louvre raamschermen. Geef bij het aanvragen van uw offerte alvast het materiaal en model van uw voorkeur op, tezamen met de nodige informatie over uw plannen, wensen en uw woning, pand of project. Indien nodig komen wij op locatie om de plek van bestemming in te meten. Na het op maat maken en afwerken van uw louvre raamscherm(en) komen onze vakmensen deze spoedig monteren. Wilt u meer weten of telefonisch een afspraak maken, neem dan gerust contact op via onderstaande gegevens.

Karakteristieke luiken laten plaatsen?

  • Persoonlijk advies op maat bij u thuis
  • Wij nemen proefluiken mee voor een compleet beeld van de mogelijkheden
  • We denken graag met u mee over (maatwerk-)oplossingen
  • Vakkundige montage van uw nieuwe luiken