ALUMINIUM LUIKEN

Voor de productie van luiken kunnen diverse materialen worden gebruikt. Denk aan hout, kunststof en aluminium. Op deze pagina lichten we aluminium luiken uit. Dit materiaal biedt vele voordelen, waardoor het geschikt is voor zowel particulieren als projectbouw. Eurolouvre levert en monteert aluminium luiken in heel Nederland. Ook in Duitsland en België zijn onze monteurs regelmatig te vinden. Bekijk hier ons aanbod aluminium louvre luiken, paneelluiken en schuifluiken die wij tegen gunstige prijzen bij u kunnen plaatsen. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis of op locatie.

Louvreluiken aluminium

Model A
Model A
Model E
Model E
Model A40
Model A40
Model EZ
Model EZ
Model B
Model B
Model R
Model R

Paneelluiken aluminium

Model C
Model C
Model F
Model F
Model T
Model T
Model C-H
Model C-H
Model F met balken
Model F met balken
Model C-HV
Model C-HV
Model G-ISO
Model G-ISO

Waarom kiezen voor aluminium luiken?

 

Gaat u voor houten, kunststof of aluminium luiken? Wanneer u op zoek gaat naar luiken voor uw woning, bedrijfspand of project, zijn er verschillende factoren die u mee kunt wegen. Denk bijvoorbeeld aan uw smaak en wat past bij de uitstraling van het pand en de omgeving. Aluminium luiken zijn verkrijgbaar in diverse soorten, modellen en kleuren. Zo heeft u ruime keus en bereikt u een moderne of juiste klassieke uitstraling. Daarnaast zijn er de praktische factoren, waarop aluminium luiken zeer goed scoren.

 

De voordelen van aluminium luiken

 

Allereerst vergen aluminium luiken nauwelijks onderhoud. Ze worden door ons afgewerkt met een stevige poedercoating, waarna de luiken niet geschilderd hoeven te worden. Diezelfde coating zorgt ervoor dat de luiken nóg beter bestand zijn tegen de weersomstandigheden in onze regionen. Aluminium is ook een duurzaam materiaal. Het is gemakkelijk te recyclen, waarna het voor een breed toepassingsveld te hergebruiken is. Aluminium luiken zijn echter zeer sterk en gaan lang mee, dus nadat wij ze geplaatst hebben hoeft u nog lang niet aan recycling te denken.

 

Soorten aluminium luiken

 

In principe is iedere soort luik in aluminium uit te voeren. Op basis van onze ervaring en de vraag vanuit onze klanten hebben we een gebalanceerd aanbod samengesteld. Hierin vindt u diverse soorten en modellen aluminium luiken voor buiten en binnen. Kiest u voor louvreluiken, panelen of schuifluiken? We lichten deze soorten aluminium luiken kort toe, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Louvreluiken

Louvreluiken zijn herkenbaar aan de schuin geplaatste lamellen. Door de verticale openingen kunt u het laten doorwaaien terwijl de lamellen het zonlicht tegenhouden. Zoekt u zonwerende, ventilerende aluminium luiken dan is dit uw soort.

 

Paneelluiken

Zoekt u volledige verduistering en afscherming van het raam, kies dan voor paneelluiken. Deze aluminium luiken bieden (afhankelijk van het model) naast verduistering ook geluids- en warmte-isolatie.

 

Schuifluiken

We hebben schuifluiken als aparte soort genoemd, maar het gaat eigenlijk meer om de bevestiging en toepassing. U kunt namelijk beide bovenstaande soorten aluminium luiken in een rails laten plaatsen. Zo zijn de luiken te openen en sluiten door ze naar elkaar toe en van elkaar af te schuiven.

 

Aluminium luiken laten plaatsen

 

Heeft u interesse in onze aluminium luiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande contactgegevens. Wij komen dan naar u toe en voorzien u van advies op maat. We nemen onze proefluiken mee zodat we u de diverse aluminium luiken en mogelijkheden kunnen voorleggen. We denken graag met u mee over (maatwerk-)oplossingen voor uw woning, bedrijfspand of project. Vervolgens maken we een afspraak voor de vakkundige montage van uw luiken. Ook voor vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Geniet u binnenkort ook van de voordelen van aluminium luiken? Welkom bij Eurolouvre!